ביטוח סיעודי
תוחלת החיים עולה כיום. לצערנו, יחד עם תוחלת החיים הגבוהה מגיעות גם בעיות המצריכות לעתים הערכות פיננסית מיוחדת על מנת לדאוג לטיפול הולם ושמירת איכות חיים נאותה בגיל השלישי. באתר זה תמצאו מידע השוואתי לגבי פתרונות ביטוח סיעודי שונים המוצעים על ידי חברות ביטוח שונות ומאפשר לך לבחור באופציית ביטוח סיעודי המתאימה ביותר לצרכיך.
ביטוח סיעודי ניתן גם על ידי המדינה וגם מוצע במסגרת שב"ן על ידי קופות החולים השונות. למרות זאת, הביטוח אותו ניתן להשיג באמצעים אלו הוא חלקי ביותר ואינו עונה על הצרכים הכספיים בטיפול בחולה סיעודי. ביטוח סיעודי מטעם המדינה מוגבל לגיל המבוטח. לעתים, חולים סיעודיים אינם קשישים אלא צעירים לאחר תאונה או מחלה, ואלו אינם מבוטחים. בנוסף, ביטוח סיעודי מטעם המדינה אינו ניתן בכסף אלא בעזרה של מספר שעות בשבוע, דבר שלרב אינו מספק מבחינת צרכיו של החולה הסיעודי.
התנאים לביטוח סיעודי שונים בין חברות הביטוח השונות. ניתן להשוות בין תנאי הפוליסות השונות לביטוח סיעודי באתר.
מהו חולה סיעודי לעניין ביטוח סיעודי?
חולה סיעודי הוא אדם הנזקק לעזרה בפעילות יומיומית כגון אכילה, הליכה לשירותים, ניידות, הלבשה וכו'. מדינת ישראל הגדירה ביטוח סיעודי לאזרחים שעומדים במבחן המועבר על ידי הביטוח הלאומי וקובע באיזו מידה הקשיש מסוגל או אינו מסוגל לבצע פעולות יומיומיות מוגדרות בחוק. בנוסף, הגדרת המדינה מוכלת על אזרחים שיצאו לגמלאות בלבד ולא על אנשים שמפאת מחלה או תאונה מתקשים בתפקוד יומיומי. על מנת לתת מענה למצבים סיעודיים המתרחשים בגיל צעיר יש לרכוש ביטוח סיעודי מחברות הביטוח הנותנות מענה גם למצב זה.
ביטוח סיעודי – מי עוזר לחולה הסיעודי?
גם כאשר אדם מוגדר כחולה סיעודי, ביטוח סיעודי של המדינה מכסה רק עזרה של 10-15 שעות לשבוע לחולה, הניתנות באמצעות אדם המגיע לביתו של החולה ועוזר לו. במקרים בהם נדרשת השגחה רפואית שוטפת, המדינה משתתפת באופן חלקי בכיסוי עלות האשפוז הסיעודי העלול להיות ממושך ויקר מאד, וזאת במוסד סיעודי על פי בחירת המדינה. על פי תפיסת העולם הקבועה בחוק הביטוח הסיעודי מטעם המדינה, האחראיים על מתן העזרה השוטפת לחולה הסיעודי הם בני משפחתו של החולה. כאשר מדובר על השגחה הנדרשת 24 שעות ביום במשך 7 ימי השבוע מדובר על עול שלא כל המשפחות יכולות לעמוד בו.
ביטוח סיעודי פרטי מקנה קצבה חודשית קבועה לחולה המאפשרת לחולה לשכור עזרה במידת הצורך על פי ראות עיניו וללא תלות במשפחתו והפיכתו לנטל עליה.
ביטוח סיעודי – עלויות
כיום, עלות הטיפול בחולה סיעודי בביתו מגיעה לכ-8000 ש"ח בחודש. במידה והחולה נדרש לאשפוז סיעודי, עלויות האשפוז יכולות להגיע אף ל-15,000 ש"ח בחודש. עלות זו, ללא ביטוח סיעודי, מוטלת על כתפי החולה הסיעודי עצמו ומשפחתו.
במידה ורכש החולה הסיעודי ביטוח סיעודי מבעוד מועד, הוא יקבל קצבה חודשית בסכום על פי בחירתו ובהתאם לפרמיה ששולמה. הכיסוי נע לרב בין 5000 – 20,000 ש"ח לחודש.
עלות הפרמיה בביטוח סיעודי תלויה בגיל ובמצבו הבריאותי של המבוטח. לפני גיל הפרישה לפנסיה ניתן לבחור בין פרמיה המשתנה על פי הגיל לבין פרמיה קבועה, ללא תלות בגיל. לאחר גיל 65 נהוג לשלם פרמיה קבועה גבוהה יחסית.
ביטוח סיעודי – משך הכיסוי
במסגרת השב"ן, מציעות קופות החולים ביטוח סיעודי המכסה חלק מהצרכים הסיעודיים בדומה לביטוח סיעודי פרטי הנרכש ישירות מחברת הביטוח. בשונה מביטוח סיעודי הנרכש ישירות מחברות הביטוח, תקופת הכיסוי הביטוחי מוגבלת למספר שנים קטן יחסית (לרב שלוש שנים) שלעתים קרובות אינו עונה על הצורך העלול להתמשך למשך שנים רבות מעבר לכיסוי הביטוחי.
בביטוח סיעודי הנרכש מחברת הביטוח ניתן לבחור את משך הכיסוי, כולל היכולת לבחור כיסוי למשך כל החיים ללא הגבלה.